maanantai 18. heinäkuuta 2011

Terveisiä Mäntyharjun loma-asuntomessuilta!

Pyörähdettiin käymään Mäntyharjun loma-asuntomessuilla. Sen verran upeita ja erikoisia pirttejä oli nähtävillä, ettei ihan mökistä kyllä enää käy. Ja hinnat tietenkin kertoi myös ihan oman tarinan. Tietenkin se mihin itse silmänsä iski, maksoi vain vaivaiset 660 000€. Valkoinen, upea kivitalo, kahdessa kerroksessa ja kaikki oli tehty kyllä niin viimeisen päälle että kelpaisi asustella.



Tämä oli ulkonäöllisesti mieluinen, mutta sisältä ikävä kyllä pettymys. Talon arkkitehtuurinen erikoisuus ei näy sisällä laisinkaan ja huoneista oltiin tehty kovin pienet ja ahtaat.



Itse pidän pulpettikatoista, mutta sellaista ei saanut meidän alueelle rakentaa. Omasta mielestä tämäkin muistuttaa enemmän omakotitaloa kuin vapaa-ajan asuntoa. 



Tässä muutamia kivoja sisustusratkaisuja, värimaailmoja sekä yksinkertaisuutta. Monessa talossa oli sisällä sauna, mutta myös lähempänä järveä rantasauna. Porealtaita ja paljujakin oli muutamissa. Eikö se järvi riitä?




Pohjaratkaisussa paljon yhtäläisyyttä meidän talon kanssa. Suurimpana tämä keittiö-ruokarila-olohuone kompleksi, kaikki yhtä isoa tilaa.


Ihana takka, samanlaista kaavailtu meille.



Yritin kovasti kiinnittää huomiota pihatöihin ja pihasuunnitteluun. Toki kyseessä oli loma-asuntomessut, niin suurin osa pihoista oli hyvin luonnonmukaisia. Itse haluan pihasta tehdä hyvin helppohoitoisen, uskokaa tai älkää puutarha ja pihan laitto ei ole mun juttu.



Muutaman viikon päästä suuntaamme Kokkolaan ja asuntomessuille. Toivottavasti sieltä löytyy paljon ideoita sisälle ja ulos. Kovasti ainakin olen kehuja sieltä kuullut, paikka on varmasti upea niin kuin Kuopiossakin. Kyllä kelpaisi järvenrannalle rakentaa, omaa rantaa ei varmaan mikään voita.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...