sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Liesituulettimet mietinnässä

Asuntomessuilla törmäsi hyvinkin monessa talossa tavalliseen perinteiseen liesituulettimeen. Jotain uutta ja erikoista olisi ollu kiva nähdä. Meidän talossa kuitenkin keittiö on kodin sydän, ja sen näkee heti ovesta sisään tullessa. Aluksi pidin itsestään selvyytenä että liesituuletin tulee saarekkeen päälle. Myöhemmin tajusinkin että juuri saarekkeen kohdalla on vinon sisäkaton korkeus melkein 4m. Pistin uuden mietintämyssyn päähän ja tulin siihen tulokseen että saarekkeelle käy ainoastaan tasomalli, muussa tapauksessa liesituuletin joudutaan laittamaan keittiöseinälle. 


Tämä tasomalli Savolta olisi ollut aivan mielettömän upea. Missään liikkeessä ei jälleenmyyjät tuotteesta tietäneetkään, mutta rakennusmessuilla oli onneksi Savon oma edustaja paikalla. Puolen tunnin sepustuksen jälkeen oma into sen kuin kasvoi, mutta hinnan kohdalla polvet notkahti... hinta oli siis huikeat 6900€ ja tämäkin oli vielä messutarjous. HUH HUH! Upea se on, sitä en kiellä. Mutta ihan tuollaista summaa en liesituulettimeen ole valmis sijoittamaan. 

Toinen vaihtoehto Savolta olisi tasomallissa T-92. Ihan noin upea linjainen se ei ole, mutta yksi varteenotettava vaihtoehto kylläkin. Tuon Savon hintaa en ole vielä löytänyt, mutta samanlainen, ainoastaan eri valmistajan maksoi esim. netraudassa 1800€. Ainakin tuolla koti-in.fi on tuota mallia mahdollista saada rosterisena sekä mustalla lasilla.

Sitten jos hypätään tasomallisesta liesituulettimesta seinälle, löytyykin vaihtoehtoja useampia. Tällä hetkellä yksi suosikeistani on "kristallikruunu".  Kyseinen liesituuletin toimii aktiivihiilisuodatttimella. Eli ohjaa ruokaa valmistettaessa syntyvät höyryt rasvasuodattimen ja aktiivihiilisuodattimen läpi takaisin huoneilmaan. Haittapuoli on, että teho ja imukyky jäävät normaalia hieman pienemmiksi. Mutta meidän kokkailu määrällä uskon tämän riittävän.Falmecin uudet Desing liesituulettimet ovat mahtava vaihtoehto vanhan tyylisille rosterisille kuvuille. Tämäkin mustavalkoinen liesituuletin olisi todella upea näky meidän valkoisten keittiönkaappien keskellä. Hieno idea että vaihtoehtoja tähänkin kupuun löytyy vaikka kuinka paljon, aina zeepra kuosista yksinkertaisiin valkoisiin.


Hintakaan ei näissä ole mikään erikoisen korkea. Sitten tietenkin aina on olemassa vaihtoehtona nämä perinteiset mallit (tuo putkilo ehkä vähemmän perinteinen).  Tällä hetkellä meillä on rosterinen liesikupu ja ainakin omasta mielestä helkkarin inhottava pitää puhtaana. Kuvun päälle kertyy koko ajan rasvaa, ja vaikka kuinka käyttäisi niille tarkoitettuja pesuaineita, ei pinnasta koskaan saa enää tasaista ja kiiltävää. Aina näkyy joku läikkä jossain.ja rasvaan tarrannut pöly on inhottava. Siksi ehkä mielenkiinto tuollaiseen lasipintaiseen mustavalkoiseen Falmeciin on korkea. Mitenhän tuo kristallikruunu on puhdistuksen kannalta hyvä vaihtoehto? Onko kellään näistä uusista malleista mitään kokemusta? Mikä liesituuletin oli teidän mielestä upea?
Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...