maanantai 29. elokuuta 2011

Syksyn lämmittäjä on ehdottomasti takka!


Kun ilma muuttuu viileäksi, lehdet tippuvat puista ja ulkona on pimeää, tarkoittaa se vain yhtä asiaa - syksy on tullut! Ehdottomasti mun suosikki vuodenaika. Aika kynttilöille, huoville, villasukille ja lämpimälle kaakaolle. Ja ensi syksynä tämän kaiken kruunaa vielä tuli omassa takassa. Siispä takkapohdinnat ovat käynnissä ja tässä muutamia mietteitä asiasta.

Ainoana vaihtoehtona ollaan pidetty varaavaa takkaa, vaikka erilaiset sisustustakat ovat kyllä omaan silmään, mutta hyötysuhde niissä on olematon. Varaavalla takalla jos saisi kovilla pakkasilla vähän sähkölaskuakin pienennettyä. Vielä ennen asuntomessuja olin aivan varma että meille tulisi tämä Uuniseppien Halti takka, joko mustalla tai valkoisella kivipinnalla. Olin ihastunut sen yksinkertaisuuteen. Ainoastaan tuosta hormista en ollut kovin innostunut, ja pohjakuvaan meillä piirrettiinkin hormi siitä syystä seinän toiselle puolelle vaatehuoneeseen.


Tämä vaihtoehto jotenkin jäi unholaan, kun Kokkolassa löysin uuden tuttavuuden. Sen jälkeen olenkin alkanut miettimään matalaa, mutta leveää mallia. Tämän tyyppisiä takkaratkaisuja tuntuu olevan kaikki uudet sisustusblogit pullollaan ja ainakin tällä hetkellä se on omakin suosikki vaihtoehto. Tähän vaikutta myös seinä jolle takka tulee. Leveydeltään viitisen metriä ja kattoonkin on matkaa melkein neljä metriä. Joten ainakin omasta mielestä takan täytyy olla seinällä hyvinkin hallitseva, isoon tilaan ei sovi pieni rakennelma.


Tässä muutamia saman tyyppisiä ratkaisuja, poikkeuksena meillä takka tulee olemaan valkoinen. Tausta seinä todennäköisesti laatoitetaan tai sitten rapataan tehosteseinän tyyliin.

 

Tuo valkoinen on todella kaunis, hauska tuo lattiantasossa oleva luukku. 

Takanluukun täytyy olla ehdottomasti matala, mutta mahdollisimman leveä. Mitenköhän pöllähtää tuhkat kun luukun avaa?


Jollain tapaa tuo "halkokolo" kiinnostaa ja uskonkin että jos takkaa paljon polttaa on tuo huomattavasti käytännöllisempi kuin ainainen roudaaminen korissa. Ja kyllähän se tuo vähän lämminhenkisyyttä valkoisen takan ohelle. Nämä sisustustakat ovat aivan ihania, ja ehkä yhtenä super suosikkina pidän yllätys yllätys Iittalan takkaa. Olisiko hassua laittaa tällainen lasitetulle terassille? Kyllä varmasti viileän tullen jo tämän näkeminen lämmittäisi.
 Tuolla Iittalan vaihtoehdolla on aika hurja hinta, mutta onneksi muitakin vaihtoehtoja löytyy.

Tämä pallo takka ei ole sisustustakka, vaan puilla lämpiävä. Mutta olisiko ihana lasitetulle terassille? Nyt kaivataankin mielipiteitä! Mikä takka osui ensimmäisenä teidän silmään? Ehdotuksia tai suosituksia eri takkavalmistajista? Onko kellään kokemuksia näistä sisustustakoista, onko niistä muuhun kuin silmäniloksi esim. terassille?

6 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Tuosta neljän rykelmän kuvasta se oikea alakulma (missä oli se haloille varattu tila) kolahti tänne eniten. Ihana!

Anonyymi kirjoitti...

Takka jossa tuo luukku tulee maahan asti on kyllä mun suosikki.. Todella tyylikäs! Hyvänä "kakkosena on tuo haloille varatulla tilalla oleva takka".
Mietinpä vaan kun meilläkin noiden puiden kanssa aikapaljon pelataan, että tuollaisessa määrässä puita sisällä säilytettynä saattaa olla jonkun verran "elämää" hämähäkkejä ym... :)

Meidän sisustustakka ei kyllä juurikaan lämmitä, vaikka kivan näkönen onkin..

Satu kirjoitti...

ensimmäisen kuvan valkoinen takka on ihana, mut tykkäsin noista takoista kyllä TOSI monesta :D
tuo pallotakka on tosi söpö myös!
huh, on siinä miettiminen ;)

-J- kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Hivenen on osoittautunut ongelmaksi löytää tuollainen leveä luukku. Takka kun meillä on tarkoitus itse muurata.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Toi viides takka (ruskea) näyttää hienolta. Just semmoista me haetaan. Muistatko lainkaan, mikä materiaali se on tai mistä sais lisä tietoja.
E.-M.

Anu kirjoitti...

Hei. Mahdatko yhtään muistaa mistä olet löytänyt tuon katosta roikkuvan pallo taksn kuvan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...