perjantai 29. heinäkuuta 2011

Asuntomessut Kokkolassa osa 1

Koittihan se keskiviikko vihdoista viimein ja matka Kokkolaan käynnistyi. Niin monta viikkoa olen jo lukenut asuntomessuista että odotukset oli korkealla. Matka oli hurjan pitkä ja yövyttiin Kokkolan Kaarlessa. Aamulla pirteänä messubussilla asuntomessualueelle, päivä käynnistyi auringossa ja kuumuudessa. Messualue sijaitsi n. 2km Kokkolan keskustasta ja upealla paikalla osat taloista olivatkin - meren rannalla.


Kaikkia kohteita ei ehditty käymään, ja varsinkin nuo kerrostalo asunnot jätettiin suosiolla väliin. Oma vaikutelma yleisesti messuista oli positiivinen. Itse keskityin kylpyhuoneisiin, keittiöihin sekä pihasuunnitteluun. Pakkohan se tietenkin on todeta, että harvalla rakentajalla on mahdollisuus noin hulppeisiin taloihin ja kalliisiin sisustusratkaisuihin. Kuinka moni noistakin taloista on esimerkiksi lapsiperheelle käytännöllinen? Ideoita kyllä tuli, ja uskon että monet ratkaisut soveltamalla onnistuvat kyllä huomattavasti edullisemminkin.

Sisustuksissa pääpiirtein valkoinen oli se hallitseva väri, paljon käytettiin tehosteseiniä sekä leikittelyä lattioilla ja valoilla. Muutama oma suosikki talo löytyi, mutta semmosta "jalat alta täräyttävää" ei ollut. Esimerkiksi wc:t olivat hyvinkin neutraaleita ja mitään sanomattomia. Pesuhuoneissa sentään näki erittäin kivoja väriratkaisuja.  Tässä muutamia löydöksiä mitkä olivat omaan makuun. (pahoittelen kuvien tummuutta)


 Kaapinovet eivät ole omaa tyyliä laisinkaan, mutta ajatus vierekkäin olevista koneista näyttää paljon paremmalta kuin päälleikkäin olevat.


Vessaan kovasti toivoisin kahta lavuaaria sekä kahta hanaa. Tiedä sit tuleeko sitä ikinä yhtäaikaa käytettyä.


Tässä seinässä oli jotain todella upeaa. Hyvin pelkistetyn ja yksinkertaisin talon suuri seinä oli rapattu ympyrän malliin ja maalattu harmaanruskeaksi. Tämän tyyppisen ratkaisun voisin kuvitella meidän takan seinustalle. Tässä kuva ei kyllä anna oikeutta tälle.

Kaikissa taloissa käytettiin paljon suuria ikkunoita, ja erikoista omasta mielestä oli suuret ikkunat myös makuuhuoneissa sekä lastenhuoneissa. Tässä hyvä esimerkki upesta maasta lähtevästä ikkunasta.Tässä yksi suosikeistani!

Tässä oli kiva valokatkasija, taitaa hinta olla vähintään triplaten tavalliseen.


Aivan ihana takka, juuri tällaista olen meille kuvitellut. Seinusta on suuri ja kattoonkin on matkaa melkein 4m, joten takka ei saa olla pieni. Itse en tykkää tuosta hormista takan päällä, tämä ratkaistiin meillä siirtämällä hormi seinän toiselle puolelle vaatehuoneeseen.

Ihana sauna! Meille tulee myöskin vastakkain olevat lauteet, kiuas väliin ja kiukaan taustaseinä jollain ihanalla laatalla. Tämän saunan seinä pesuhuoneeseen päin oli lasia. Voisin vain kuvitella miten tuo lasi on jatkuvasti likainen jos suihkuvesi lentää sinne asti. Onko kellään kokemuksia käytännöllisyydestä? 


Ihana!!!

Tällaisen lattiakaivon haluisin poreammeen ympärille.
Tässä saunassa oli jotain todella lämmintä. Voisin hyvin kuvitella että omaan pohjaan sopien meidän saunasta tulisi samanlainen. Varsinkin noilla valoilla haluan saunassa leikkiä. Selkätukien taakse ja samoin kattoon haluan kuituvaloja.


Ajattelin että jos ei tekisikään sisääntuloon rappusia laisinkaan, vaan jatkaisi kivetystä rampin muodossa.


Tässä toinen oma suosikki! Talo oli Iskun sisustama ja pakko sanoa että nappiin oli mennyt.
Ihana nahkasohva!Yksi suosikki makkareista! Harmittaa kun itse ei suunnitellut tuollaisia ikkunoita sängyn päälle. 


Kyllä kelpais tuollainen ulkoporeamme. Hintaahan tuolla oli vaivaiset 7300€. Joten jätämme sen suosiolla pois.Hauska idea istuttaa oma puutarha.
Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...