tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappuhulinoita

Uskomaton auringonpaiste kyllä tänä vappuna suosi meitä. Ilmat on olleet mitä mahtavimmat, niinpä meidänkin oli aika pitää tauko raksalta. Pieni hengähdysbreikki vielä ennen loppusuoraa. Voitteko uskoa että meidän muutto on tämän kuun puolella? Kyllä vain, asunto on myyty ja avaimet on luovutettava tän kuun lopussa. Onneksi talo on saatu kyllä niin hyvään vaiheeseen, että uskon ettei meille tule mitään ongelmaa sen kanssa. Ainoa rasite on tietenkin tuo äitienpäivä joka veroittaa pahasti tuota omaa aikaa ja varsinkin voimaa.

Muuttolaatikoita ei ole vielä aloitettu pakkaamaan, ja huonekaluillekin täytyisi löytää jostain ostaja. Onneksi suurin osa ylimääräisistä tavaroista sai uuden kodin kirpparilta. Tammikuun puolesta välistä huhtikuun puoleen väliin pidin kirppispöytää ja voi sitä tavara määrää mitä siellä meni. Rahaakin saatiin kasaan hitusta vaille 2000€, joten sohvarahat on hankittu. 

Mulla oli toiveissa ensin saada itse asunto myytyä. Reilun viikon pidin etuovella, eikä yhtään kiinnostunutta löytynyt. Päätin jättää myyntihommat ammattilaisille ja annoinkin asunnon välittäjälle. Kiinnostuneita ilmaantuikin sitten sankoin joukoin ja asunto meni neljän päivän päästä kaupaksi. Ehkä tuo yksityiseltä osto oli jotenkin pelottava vaihtoehto. Mitäpä tuosta, pääasia että uusi omistaja löytyi ja taas saatiin yksi huolenaihe vähemmän.

Siinä asuttiin eräänlainen aikakausi ja nyt se on takanapäin. Ehkä hieman haikea mieli luopua, koska kuitenkin tykkäsin niin kovasti tästä asunnosta. Huonejärjestys oli ihan huippu ja oma piha ja alue mieluinen. Viisi vuotta kului nopeasti ja nyt on aika lähteä uusien tuulien metsästykseen tuohon kilometrin päähän. 

Eli kämppä myyty - check. Talo valmis - almost check. 

Kevät pistetty töhinäksi ja valmista pintaa on saatu. Muutomia pieniä juttuja puuttuu kuten suihkut, wc, keittiöstä muutomat ovet yms. Muuten pinnat alkaa olla kunnossa ja hommat muutenkin hanskassa. Okei, ulkona on vielä hommia terassin sun muiden juttujen kanssa. Mutta muuttoohan nuo ei estä.
Ulkoa on upeasti lumet sulaneet, missään ei ole enää edes rippeitä. Pihalta on kerätty kaikki jätepuut, niin ja tietenkin myös meidän kattotuolipolttopuut autotallin taakse kasaan. Kyllä niin paljon tuli puita kattotuoleista että saa varmasti koko ens talven niitä poltella. Voi muuten sanoa että kun aurinko porottaa koko päivän noista ikkunoista sisään, niin talossa nousee helposti lämpötila kolmella neljällä asteella. 

Tässä hieman tutustumista kodinhoitohuoneeseen. Saumaus puuttuu välitilan laatoista, hana sekä vastakkaiselta seinältä uupuu myös isot liukuovikaapistot. Joten juuri tällaista pientä hiomista vailla.Talossahan on siis kaksi vessaa, joista tietenkin itse olen varannut suurimman. Ehkäpä se on naisten etuoikeus, ainakin omasta mielestäni. 


 Eteiseen olin alustavasti suunnitellut kaapistoa. Nyt koko raksa aika ollaan kuljettu kodinhoitohuoneen ovesta, josta tullaan varmasti kulkemaan jatkossakin, varsinkin kun se johtaa suoraan autotallille. Päätinkin siis jättää eteisen avaraksi, ehkäpä joku lipasto ja peili löytää tiensä tänne. Hieman harmittaa nuo meidän makuuhuoneeseen johtavat pariovet. Niissä ei oikein ollut mieleisiä vaihtoehtoja, ja nuo ristikothan ei ole oikein mun juttu. Mutta yllättävän hyvin ne tuonne sitten sopii, tai ehkä niihin on jo silmä tottunut.


Makuuhuoneeseen ehdottomasti halusin suuren vaatehuoneen. Kuitenkin koin perinteisen ovellisen huoneen hieman tylsäksi, joten kehitin liukuovista ns. tilanjakajan makuuhuoneen ja vaatehuoneen välille. Vaatehuone on kooltaan 8 neliötä, joten tilaa kyllä riittää. Makuuhuoneesta löytyy myös talon ainoa tapetoitu seinä. Sängyn takaseinään laitettiin raidallinen tapetti vaakaan. Kuva ei anna sille nyt oikeutta, mutta pohjaväri on valkoinen jossa menee eri kokoisia helmiäisiä raitoja. Varsinkin kun vastakkaisen seinän ikkunoista paistaa auringonvalo huoneeseen, tulee raidat mukavasti näkyviin.
 Paljon kyselyjä herättänyt keittiö. Ah, sen kanssa on ollut kyllä hieman hankaluuksia. Yläkaappien ovet ovat vielä valmistajalla, koska he yrittävät saada oikeat saranat oviin. Yläovet aukeavat siis ylöspäin, aina kaksi ovea kerrallaan. Tämä on tuottanut nyt hieman haastetta meille kaikille, ja vain ja ainoastaan sen takia että ovet ovat 120cm leveät ja yhdelle saranalle tulee niin paljon painoa kun molemmat ovet aukeavat kerrallaan. Tätä on hieman vaikea selvittää, luulen että myöhemmin kuva avaa enemmän. Saareke tulee kooltaan 260x100cm. Toive olisi että saarekkeen ulkopuolelle saisi ns. baarijakkarat omaan arkikäyttöön.

 Keittiö on siis täysin mustavalkoinen, tuo sininen alalaatikoiden ovissa on vielä suojamuovia. Side-by-siden viereen tulee uuni ja mikro. Kodinkoneiden hankinnassa oli omat haasteensa sen suhteen että halusin mikron aukeavan samanlailla kuin uunin, eli ylhäältä alaspäin. Tällaista mallia ei kovin monella valmistajalla ollut. Joten Gramin koneisiin päädyttiin, ulkonäöllisesti ne oli meidän tyyliset.
Takan takaseinä oli alusta asti tarkoituksena olla jonkin sortin tehosteseinä. Halusin takasta täysin valkoisen, jolloin takaseinälle oli saatava väriä. Tuo maali on tikkurilan taika helmiäishopea, joka on maalattu rapatun seinän päälle.Pesuhuone on pientä ripausta vaille valmis. Aika synkälle näyttää näissä kuvissa, mutta johtunee siitä ettei sinne juurikaan tule luonnonvaloa. Tuohon siis tulee poreamme, jota varten harkoista muurattiin rappuset ja taso. Suihkujen takaseinä on samaa tummaa laattaa, muut seinä ovatkin sitten valkoista. Saunasta uupuu vielä lauteet, niiden suunnittelu on ollut yllättävän vaikeaa.


Makuuhuoneista ja saunasta laitankin sitten ensi kerralla kuvia. Viljan makuuhuone ja vierashuone on  täysin valmiit, joten sinne voi ainakin tavaraa alkaa kantamaan. Pihasuunnittelukin on jo hyvällä mallilla, ja intoa alkaa kummasti löytymään. Pihakalusteet ja grilli odottavat jo terassia ja lämpimiä kesäpäiviä. Nyt kun otetaan kuukauden kova rutistus, niin eiköhän me päästä loppukuusta muuttamaan.

Tällaista tällä erää, nyt vuorossa vappusauna ja vihdoista viimein nukkumaan.

-J-
4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Oi joi, kamalasti muistoja on vanhasta kämpästä. Toisaalta nyt pääsee luomaan uusia muistoja sitten uudessa paikassa :) Ja voi että vaikka kaikki kuvatkin on ihania, niin kyllähän toi on livenä vielä ihanempi!

Anonyymi kirjoitti...

toi teidän vanha koti on ihanan näkönen. onks se rivari? pitikin mennä ostamaan oma kerrostaloasunto joulun alla.. :P t. martina

-J- kirjoitti...

Kiitos viestistä. Vanha asunto oli tosiaan rivitalo. Nyt viimeisiä pakkauksia ja muutto ensi viikolla. Kyllä aika on mennyt nopeasti.

Anonyymi kirjoitti...

vieläkö tää blogi on elossa? seurailin teidän rakentamisen alkua tiiviisti ja nyt olen jo unohtanut koko blogin kun päivityksiä ei ole tullut.. vieläkö meinaat kirjoittaa? olisi kiva nähdä miltä talossa näyttää nyt. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...