lauantai 15. lokakuuta 2011

Aika kulkee siivissä

Taas on aika vierähtänyt ja huomenna on viimeisien viilauksien aika. Pohjat on saatu muurattua, patolevyt laitettua ja kaikki on niin kuin pitäisikin. Väsymys alkaa painamaan kun raksan lisäksi on koti ja työ hoidettavana. Onneksi kannustavista kotijoukoista on hurja apu - ja pärjää ne tytöt töissä hyvin ilman muakin.

Eli siis, mitä on saatu aikaiseksi? Talon ja tallin sokkeli on muurattu. Sokkeli koostui kuudesta päällekkäisestä harkkokerroksesta. Ylimmäiseen kerroksiin laitettiin harjateräs tapit, joihin talotehdas saa kiinnitettyä alajuoksupuun. Sokkelin sisäpuolelle laitettiin kahteen kerrokseen routastyroksi. 




Hiekkaa on tähän mennessä tuotu 22 kasettiautollista eli n. 900 tonnia. Määrä on aika hurja, mutta kummasti se kaikki sinne upposi. Talon ja tallin pohjalle laitettiin ensin 30cm sepeliä, kun sitä oli aikamme tärytetty oli hiekan vuoro. Kahdessa erässä, eli ensin 30cm, väliin tärytys ja kastelu ja sitten loput hiekat aina oikeeseen korkoon asti. Sen verran paljon on kahden päivän aikana tärytetty että alkaa kädetkin vapisemaan ihan itsestään.





 Talon ja tallin ulkopuolelle laitettin sepelin ja hiekan päälle myös kahteen kerrokseen routastyroks,  hiekalla nostettiin maan pintaa patolevyn reunan korkeuteen. Hiekan saannin kanssa oli vähän ongelmia kun isolla tiellä oli öljyrekka kaatunut ja liikenne stopannut. Kaivurimies oli onneksi ystävällinen ja siirteli mulle isoja kiviä paikoilleen.




Tämän kaiken rakentamisen keskellä saatiin perjantaina kauan odotettu puhelinsoitto ystävältäni - oli hänellä synnytykseen lähtö edessä ja lastenhoitoapua kaivataan. Vilja saikin sitten yökaverin Ennistä ja muutaman tunnin Ennin tulon jälkeen saatiin mahtavia uutisia. Meille oli syntynyt suloinen, pieni kummityttö. Illalla tyttöjen kanssa askarreltiin vauvalle kortti ja tänään aamupäivällä käytiin ostamassa lahja. Tietenkin Ennillekin täytyi ostaa lahja, onhan hänestä nyt tullut ylpeä isosisko. Malttamattomana odotellaan iltaa, meillä on luvassa jotain taivaallisen ihanaa, päästään nimittäin tutustumaan pikkuneitiin. 


Rentouttavaa viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...