maanantai 28. marraskuuta 2011

Jouluriehainen viikonloppu!

Viikonloppu täynnä menoa ja melskettä. Iloisia ihmisiä ja onnellisia pieniä lapsia kertomassa joulupukille joululahjatoiveita. Vietimme siis kukkakaupalla joulunavausta, eli jouluriehaa. Pidimme samalla näyttelyä vähän erikoisemmista asetelmista ja istutuksista. Ideoita ja ajatuksia asiakkaille omien joulukukkien varalle. Samalla pääsi maistelemaan glögiä ja pipareita ja tietenkin joulupukkikin saapui paikalle viihdyttämään perheen pienempiä.




Vilja oli meillä koko viikonlopun. Ennen päiväunia ja heti päiväunien jälkeen oli ehdottomasti pakko lähteä pukkia tapaamaan. Autossa aina kertoi tuhansia asioita mitä pukille aikoo sanoa, mutta sitten pukin edessä kissa taisi viedä kielen ja kauempaa ensin vähän ihmeteltiin. Mutta onneksi ujostelu hiipui ja lopulta suostuttiin yhteiskuvaan pukin kanssa.


Uskokaa tai älkää, mutta samainen pukki on vieraillut meilläkin aattona aina lapsuudestani asti. Pienempänä olen ollut pukin mukana kiertelemässä tonttuna. Se vasta oli hauskaa. Joulu kun on niin iloista aikaa!  


Lisäksi vauhtia lisäsi vielä Hollannin tukkuri, joka poikkeaa täyttämässä hyllyt aina sunnuntaisin. Tässä muutomia kuvia isoista kukkarekoista. Voi kyllä rehellisesti sanoa että on tavaraa mistä valita. Hollannin tukkureilta saa aina hitusen erikoisempaa kukkaa, kuin mitä paikallisilta.  






Lauantaina oli upea ilma, mutta sunnuntaina ei olisi voinut kuvitellakaan että joulukuu kolkuttaa kohta ovelle. Vettä satoi kaatamalla ja joka puolella oli märkää. Tälle päivälle luvattiin pientä lumisadetta, huomiselle onneksi reilusti plussaa ja pilvistä ilmaa, joten raksahommat voi jatkua.




 Vauhdikasta alkavaa viikkoa!

-J-


keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Tapahtumarikasta elämää

Kylläpä taas on vierähtänyt liian pitkä aika sitten viime päivityksen. Meidän perhe sai uuden asukkaan, jonka kanssa tuo yhteistyö ei meinaa oikein toimia. Puoltoista vuotta sitten ostin uuden HP:n koneen, jonka kovalevy sanoi itsensä irti kuukausi sitten. Menee onneksi toisen vuoden takuuseen, mutta ärsyttää että niinkin uudet koneet kestää sen kaksi kolme vuotta ja sen jälkeen voi heittää vesilintua. Ja jo työnkin puolesta, ilman konetta ei pysty elämään. Joten pitkän kuolaamisen jälkeen päädyttiin ostamaan iPad.

Ihana, ihana uusi iPad, joka toimii kuin helmi. Mutta jostain syystä tämän blogin päivittäminen ei onnistu ainakaan Safarilla. Antaa kyllä muokata html-koodia, mutta siitä en ymmärrä tuon taivaallista. Käskee vain päivittämään uuden safarin, mutta sekin pitäisi olla tehtynä. Joten jos jollain on tietoa miten saada toimimaan, tai miten päivittää uusin safari, niin apua kaivataan.
Marraskuu on ollut oikein tapahtuma rikas kuukausi. Kaksi parhaimpaa ystävääni, saivat molemmat suloiset pienet poikavauvat. Ja kaiken lisäksi vielä meidän ihanaakin ihanempi kummityttö sai kasteessa nimen Ella Emilia. Joten hyvin vauvantuoksuista kuukautta ollaan vietetty. Mutta sekös näin lapsirakkaalle ihmiselle vain passaa. En valita


No sitten on tietenkin raksa, tuo meidän alkava murheen kryyni. Vesiputkia lattiaan kaivettaessa meidän raksamieheltä pamahti selkä. Hommat hyytyi muutamaksi viikoksi, mutta nyt on päästy taas työn tahtiin. Kattopellit saapuivat tontille jo muutama viikko sitten, mutta eilen alkoi katon laitto autotalliin ja tänään siirryttiin jo talon puolelle.






Kaatuneet kattotuolit on melkein pätkitty, metallikohdat vietiin kaatopaikalle, mutta pätkityt puut odottavat oikeaa paikkaa. Tässä varmaan yksi kolmasosa kattotuoleista.
Autotallin nosto-ovetkin saapuivat sovittuna aikana Smartialta, paikoilleen laitetaan vasta kun lattiat on valettu. Autotallihan tuli meille Omatalolta pre-cuttina, ja ehkä virhe tehtiin siinä ettei otettu ikkunoita ja varastonovea pakettiin mukaan. Nyt on saatu hakea saman näköistä ovea varastoon kuin itse talon muut ovet ovat.

Kovasti talon näköön vaikutti kun ikkunapellit, smyygit ja vuorilaudat kiinnitettiin. Hitusen ehkä liian leveät ovat nuo ikkunan vuorilaudat omaan makuun. Jos talotehtaan jälki olisi ikkunoiden reunoissa ollut tasaisempaa, olisi siihen laitettu ainoastaan smyygit.


Talon sisälle on kaivettu kaikki viemärit sun muut putket. Niin ja kyllähän meillä jo ehti tuo vesimittarikin jäätyä, vaikka olikin hyvin villan sisässä piilossa.


 

Huomenna jatkuu harjoitukset, toinen puoli katosta kuntoon, joten kuvia jossain vaiheessa taas luvassa. Nyt alkaa ulkohommat pikkuhiljaa olla kunnossa, onneksi säät ovat suosineet. Kädet syyhyten jo odotan sisätilojen laittoa. Alkaa koti saamaan pikku hiljaa muotonsa ♥

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!




keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Jos ei ekalla, niin sitten toisella kerralla

Viime kerrallahan tosiaan Omatalon pystytysporukalla kävi pieni kämmi, ja viimeistä kattotuolia nostettaessa kaikki tulivat ryminällä alas. Olimme tietenkin heti yhteydessä heidän työnjohtajaan ja hän saapuikin Turusta heti seuraavana aamuna paikalle. Elementit tarkattettiin ja niissä ei ilmennyt mitään ongelmaa. Kattotuolit laitettiin samantien tilaukseen ja arvioituna saapumisajankohtana oli maanantai-keskiviikko akseli. 

Vaikka tapauksesta olinkin hieman harmissani, ei tästä meille juurikaan viivästystä tai vaivaa tullut. Palvelu Omatalon puolelta oli kiitettävää. Työnjohtajan kanssa ei tarvinnut edes kinastella asiasta, vaan tietenkin ammatti-ihmisenä hänkin ymmärsi ettei kerran nitkahtaneita kattotuoleja voida enää paikalle laittaa. Kasaajatiimi alkoi heti puuhastella autotallin kanssa ja se saatiin juuri valmiiksi kun maanantaiyönä saapui uudet kattotuolit. 




Tänään ovat raksamiehet saaneet talon kattotuolit ja päätyelementit kuntoon, huomattavasti paremmin olivat reivanneet kuin edellisellä kerralla. Saattaa olla että ottivat vähän opikseen, ei varmaan samaa vahinkoa tule tälle porukalle sattumaan. Mutta pääasia on että kaikki on tähän asti kunnossa ja huomenna jatkuu aluskatteen ja ruoteiden laitto.


Autotalli tuli meille ainoastaan tuulensuojalevyyn asti rakennettuna, niin ja tietenkin aluskate ja ruoteet. Ulkovuori tuli kyllä Omatalolta mukana, mutta sen asennus jää meidän harteille. 



Kovasti halusin harmaita autotallinovia, hinnaltaan olivat aika kovia varsinkin kun niitä kaksi kappaletta tulisi. Smartian nettikaupasta löydettiin hyvännäköiset ovet (ei tosin sellaiset kuin olin itse toivonut), pakettiin kuului harmaiden ovien lisäksi myös nostoautomatiikka.
www.smartia.fi

 Visainen kysmys - kumpi on rakennettu oikein? :)

Työnjohtaja kysyi halutaanko me pitää vanhat kattotuolit vai tilaako hän kuljetuksen viemään ne pois. Vastasin tyytyväisenä että toki voimme ne polttopuiksi pätkiä. Tuossa kun ne leimatut puut talven aikana polttaa, niin voi sanoa että kyllä tuo lämmitys on kallista.


Jos hyvin käy ja huomenna on raksaporukalla hommat hanskassa, niin meillä alkaa autotallin ulkovuoren lyönti ja lattian valu. Vesikiertonen lattialämmitys on tilattu ja huomenna lasketaan kattopeltien määrä, että saadaan nekin tilaukseen. 

Mikäs tässä on talven tullessa, kun saadaan kattokin pään päälle. Ei voi kyllä muuta sanoa kun että on upeita syyssäitä pitänyt, ilo on tolla ilmalla touhuta omaa tulevaa kotia  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...